بهتر است قبل از اینکه در مورد بارکد خوان توضیحی ارائه دهیم، اول در مورد خود بارکد بیشتر بدانیم. بارکد یکسری خطوط و فضاهای کدگذاری شده هستند، که با عرضهای مختلفی میباشند. این خطوط میتوانند اسکن شوند و به صورت اعداد تفسیر گردند تا بتوانیم محصولی را شناسایی کنیم. به دستگاهی که اینگونه خطوط را مورد بررسی و تشخیص قرار میدهند بارکد خوان میگوییم.
همان طور که بیان کردیم بارکد خوان یک دستگاه الکترونیکی است، که از طریق تابش پرتوهای فروسرخ به بارکد روی اجناس، نوع کالا و اطلاعات مربوط به جنس را تشخیص میدهد. بدین وسیله در اکثر فروشگاهها، خدمات صنعتی، بیمارستانی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامهی توضیح دستگاه بارکد خوان چیست؟ میرسیم به یکی دیگر از دسته بندیهای دستگاه بارکد خوان، که بسته به محل استفاده و کاربرد آنها به انواع مختلفی تقسیم میشوند. شما هم با تحقیق میتوانید دستگاهی که مناسب حیطه کارتان است را خریداری کنید.
در فروشگاهها و مراکز خریدی که نیاز است به صورت مداوم جابجا شوند بهترین گزینه، بارکد خوان بی سیم میباشد. این بارکد خوان با انتقال اطلاعات اسکن شده، به کاربر این اجازه را میدهد که از طریق وای فای یا بلوتوث، تا حد شعاع بی سیم پیشروی کند.
این نوع بارکد خوان یکی از بهترین گزینهها برای استفاده در اماکن بزرگ میباشد. اماکن بزرگ به دلیل فاصله با اپراتور (سیستم حسابداری و انبارداری) به همچنین بارکد خوانهایی نیاز مبرم دارند. بارکدخوان همراه، مانند یک کامپیوتر جیبی عمل میکند و اطلاعات را درون خود ذخیره کرده تا هنگام نیاز بازبینی گردند.
در این مدل، اسکنرها از طریق سیمهایی به دستگاههای مرکزی مربوطه وصل میشوند. اتصال آنها از طریق پورتهای متعددی صورت میگیرد، که امروزه اتصال usb بیشترین محبوبیت را در نوع اتصال دارا میباشد. دستگاههای بارکد خوان با سیم به دلیل اینکه در جابجایی با مشکل مواجه هستند، نسبت به بقیه مدلها ارزانتر میباشند.
اسکنرهای رومیزی اغلب در کنار صندوقهای سوپرمارکت یا دیگر خردهفروشان استفاده میشوند. نحوهی عملکرد آن هم به گونهای است که بارکد از زیر یا روبه روی آن عبور میکند. اصولا بارکد خوانهای ثابت بیشتر در جاهایی به کار برده میشوند که نیاز به ورود اطلاعات خودکار و دقیق بدون واسطه است.